Tortillas cu avocado si naut

Tortillas cu avocado si nautTortillas reprezinta un aliment de baza al bucatariei mexicane. Lipiile pot fi preparate atat din porumb cat si din faina alba de grau. Pentru aceasta reteta am folosit:
1 avocado
o conserva de naut de 400g
un sfert lingurita de boia
zeama de la o jumatate de lamaie
rosii cherry
sos chilli
o ceapa
o lingurita de unt
Tortillas cu avocado si naut
Pentru inceput, se caleste ceapa in putin unt pana devine aurie si se scoate din tigaie. Intre timp, se taie avocado cuburi si se stoarce zeama de lamaie peste el imediat. Se taie rosiile cherry in patru(eu am folosit 5-6 rosii cherry). In tigaia in care s-a calit ceapa se pune nautul din conserva(scurs de zeama si putin zdrobit cu furculita astfel incat sa mai ramana si boabe intregi) peste care se adauga boia si se asezoneaza cu sare si piper. Se lasa nautul pe foc 4-5 minute pana se rumeneste putin.
Tortillas cu avocado si naut
Se incalzesc putin intr-o tigaie lipiile de tortilla si se umplu cu ingredientele obtinute, peste care se adauga sosul de chilli.
Tortillas cu avocado si naut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *