Tarte cu rubarba

Tarta cu rubarbaEste sezonul rubarbei. Rubarba, este un ingredient care se potriveste atat in preparatele dulci cat si in cele sarate. Pentru aceste tarte am combinat gustul putin acrisor al rubarbei cu cel putin dulce dat de amestecul mascarpone si zahar pudra.

Ingrediente pentru 7 tarte mici:
375g aluat foietaj
1 ou batut
2 linguri rase de zahar pudra
2 linguri de mascarpone
zahar pudra pentru ornat
1 tija de rubarba taiata felii subtiri

Rubarba
Se intinde foietajul si se taie cercuri care se pun pe o foaie de copt. Pentru a forma marginea tartelor se taie fasii din restul aluatului si se aseaza peste cercuri. Se inteapa cu o furculita tartele si se lasa putin la frigider in tava. Intr-un vas se amesteca crema mascarpone cu zaharul pudra. Amestecul format se intinde peste tarte, iar apoi se adauga feliile de rubarba. Se bate un ou si se ung marginile tartei. La sfarsit se pudreaza cu zahar si se baga la cuptor pentru 20 min la 200 grade.
Tarta cu rubarba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *