Primul meu tort raw

Tort raw cu nuci
In acest weekend, am facut primul meu tort raw care a fost mult mai bun decat ma asteptam. Cu acesta ocazie, mi-am dat seama ca deserturile cu care am fost obisnuita sunt mult prea dulci 🙂

Ingrediente

Pentru blat
150 g nuci
75 g prune uscate (tocate marunt)
75 g curmale uscate (tocate marunt)
100g unt topit cu putina cacao
3 linguri fulgi de cocos
2 lingurite cacao
un praf de sare
cateva linguri apa, daca e nevoie
Pentru crema
300 g nuci
50 g migdale
10g unt topit cu putina cacao
sucul de la o lamaie
vanilie
1/2 cana miere
2-3 maini mari de capsuni/merisoare/fructe de padure(eu am pus capsuni)
apa daca e nevoie
un praf de sare
Pentru decorare
capsuni proaspete
fistic
menta

Tort raw cu nuci
Pentru primul blat, se toaca nucile marunt si se amesteca cu untul topit, curmalele si prunele. Se adauga restul ingredientelor(cacao, fulgi de cocos, un praf de sare) si se obtine o crema destul de groasa care se aseaza intr-o forma de tort. Se lasa in congelator 30 de minute.
Pentru al doilea strat, se toaca nucile si migdalele marunt(eu am un mojar Jamie Oliver de care sunt foarte multumita) si se amesteca cu praful de sare, untul, vanilia, sucul de la lamaie si piureul de capsuni. Se adauga peste primul blat crema obtinuta si se lasa in congelator pana a doua zi. Inainte de a fi servita se lasa in frigider cel putin o ora si se orneaza cu capsuni si menta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *