Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel
Caramelul: o placere vinovata 🙂
Pentru ca imi place ciocolata in multe combinatii, am incercat aceste prajiturele dulci si lipicioase care sunt foarte usor de facut.
Am mai incercat sa fac caramel, insa nu mi-a iesit foarte bine. Sunt foarte incantata pentru ca am descoperit reteta caramelului perfect care nu are cum sa dea gres.

Ingrediente:
Blat:
180g unt
50g zahar
150g faina
20g cacao
70g amidon
Caramel:
400g lapte condensat
150g unt
170g zahar brun
Glazura:
200g ciocolata milka(eu am ales una cu lapte si una cu pere)

Pentru blat, se bat untul cu zaharul, pana se obtine o crema, dupa care se incorporeaza ingredientele uscate(faina, cacao si amidon). Se aseaza aluatul obtinut intr-o tava si se inteapa cu o furculita. Se lasa in cuptor aproximativ 25 de minute, iar la final se obtine un blat ca de biscuiti.
Pentru caramel, se pun laptele condensat, untul si zaharul brun intr-o tigaie la foc mic pentru aproximativ 25 de minute. Se amesteca cu o lingura din cand in cand, pana cand incepe sa se ingroase si incepe sa arate ca un caramel.
Glazura se obtine prin topirea ciocolatei.

Prajitura se asambleaza astfel: peste blat se adauga o parte din caramel, un strat de ciocolata si restul de caramel. Prajitura se da la rece.
Prajitura cu ciocolata si caramel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *