Placinta masala de pui

“Incalzeste-te intr-o seara friguroasa cu un bol din aceasta placinta de pui. Va deveni rapid o reteta favorita pe timp de iarna.” Placinta indiana de pui este reteta lunii propusa de revista GoodFood.
Am pregatit aceasta reteta pentru o seara cu prietenii, iar rezultatul a fost unul spectaculos 🙂
placinta, pui, indian
Ingrediente
2 linguri ulei
4 bucati piept de pui fara piele
2 cepe, tocate
1 bucata ghimbir, rasa
3 catei de usturoi, zdrobiti
2 linguri pudra de curry
cate 2 lingurite de coriandru macinat, chimion macinat si seminte de mustar
2 lingurite de otet din vin alb
2 lingurite de zahar alb
150ml lapte de cocos
2 conserve a cate 400g rosii tocate
1 ardei rosu mare, taiat in bucati mari
1 ardei verde mare, taiat in bucati mari
1/2 legatura mica de coriandru, frunzele tocate grosier, tulpinile puse deoparte(eu am folosit patrunjel)

Pentru topping
1,5 kg de cartofi , taiati in bucati mari
150ml lapte de cocos
1 lingurita turmeric
zeama de la 1 lamaie
1 legatura de ceapa verde, tocata fin
tulpinile de 1/2 legatura mica de coriandru, tocate fin(eu am folosit patrunjel)
1 lingurita de seminte de ceapa

Se incing 2 lingurite de ulei intr-o cratita. Se taie pieptul de pui in fasii si se rumeneste, apoi se transfera pe o farfurie. Se da focul mai mic si se adauga restul de ulei, ceapa, ghimbir si usturoi. Se calesc usor, pana se inmoaie, apoi se adauga condimentele si se mai lasa cateva minute.
chimion, curry, turmeric, coriandruSe adauga otetul, zaharul, rosiile si laptele de cocos. Se lasa sa fiarba 10 minute, dupa care se adauga pieptul de pui impreuna cu ardeiul tocat. Se fierbe totul inca 20 de minute. Se ia mancarea de pe foc, se adauga frunzele de coriandru si se asezoneaza.

Pentru topping, se fierb cartofii, se scurg si se lasa sa se usuce cateva minute. Se adauga laptele de cocos si turmericul in oala si se zdrobesc cartofii. La sfarsit, se asezoneaza cu zeama de la lamaie si sare, apoi se incorporeaza ceapa verde si tulpinile de coriandru. Se transfera masala de pui intr-un vas ceramic, peste care se adauga piureul de cartofi si semintele de ceapa. Se coace placinta aproximativ 25-30 de minute.
placinta, pui, indian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *