Pavlova cu zmeura si capsuni

pavlova

Desertul perfect pentru aceasta vara.

Ingrediente
albuşurile de la 3 ouă mari
175g de zahăr fin
1 linguriţă extract de vanilie
2 linguriţe de amidon
400g de căpşuni, curăţate şi înjumătăţite dacă sunt mari
1 linguriţă de zahăr pudră
150ml de smântână pentru frişcă
300g zmeura

Se bat albuşurile până fac vârfuri. Se adaugă zahărul, amestecând după fiecare lingură. Se adaugă amestecând vanilia şi amidonul. Se pun linguri mari de compoziţie pe hârtia de copt într-un cerc puţin mai mare decât o farfurie cu un spaţiu în mijloc. Se dă la cuptor 30 de minute la 150° C.
Se dă cuptorul la 120° C/ gaz 1 şi se coace 1 oră. Se închide cuptorul, se lasă uşa întredeschisă şi se lasă bezeaua să se răcească complet.
Se fac căpşunile(200g) piure la blender, împreună cu zahărul pudră. Se trece printr-o sită într-un bol. Se bate smântâna uşor. Se aşază peste bezea fructele, amestecul de zmântână, şi sosul de căpşuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *