Macarons cu ciocolata si menta

macarons cu ciocolata si menta
Macaron este derivat din cuvantul italian macarone sau maccherone, ceea ce se traduce prin Meringue Italian, care inseamna bezea. Cel mai cunoscut este macaron-ul frantuzesc, iar lantul de cofetarii Ladurée din Paris are o traditie de peste 150 de ani în prepararea acestui desert delicat. Se spune ca in 1830, macarons erau servite in doua straturi cu adaos de lichior sau diferite condimente. Astazi, ele se compun din doua discuri de bezea umplute cu diferite arome.
Aceasta, este prima mea incercare de macarons. Prepararea acestui desert necesita putina atentie si un cuptor care sa nu-ti dea batai de cap 🙁
Chiar daca nu au textura perfecta, au fost foarte buni.

Ingrediente
50 g faina de migdale
100 g zahar pudra
colorant alimentar
60g albusuri
65g zahar tos
Pentru umplutura
80g ciocolata neagra
100ml smantana dulce
esenta de menta

Se cern ingredientele(faina de migdale si zaharul pudra). Se mixeaza albusurile cu zaharul pana devin spuma, apoi se adauga ingredientele uscate si se amesteca cu o paleta.
Se pune hartie de copt in tava peste care se spriteaza banuti din aluatul obtinut. Se lasa cam 25 min pentru a se forma o pojghita, dupa care se pune tava in cuptor la 120-130 de grade.
macarons cu ciocolata si menta
Pentru umplutura, se pune smantana pe foc, iar cand este aproape sa fiarba se adauga ciocolata si esenta de menta. Se lasa sa se raceasca pentru a se intari.
macarons cu ciocolata si menta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *