Homemade granola

Granola

Cerealele sunt nelipsite de la micul dejun, asa ca o granola facuta in casa pare rasfatul ideal pentru orice dimineata. Se gaseste si in comert gata preparata, dar poate avea un continut ridicat de zahar, grasimi si arome artificiale. Versiunea mea de granola contine fulgi de ovaz, hrisca, seminte, miere, multa scortisoara si merisoare uscate. Se serveste intr-un bol cu lapte simplu/ vegetal /iaurt si fructe proaspete.

granola1

GranolaGranola

 

Ingrediente:
250g fulgi de ovaz si 100g fulgi de hrisca
50ml ulei de cocos sau de floarea soarelui
100ml miere
35ml apa
1 lingurita scortisoara
1/4 lingurita sare
50g mix seminte de in, floarea soarelui, dovleac, susan
30g merisoare uscate

Se amesteca intr-un bol fulgii de ovaz si hrisca cu scortisoara, sarea si mixul de seminte. In alt vas, se amesteca ingredientele umede si se pun pe foc. In momentul in care se formeaza un strat subtire de spuma oprim focul si lasam sa se raceasca. Se adauga siropul peste cereale si se amesteca bine.

Se pune hartie de copt intr-o tava, se intinde granola intr-un strat subtire si se da la cuptor (165 C) pentru 15 minute. Eu am amestecat de cateva ori fulgii pentru a se coace uniform. Se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *