Crumble cu prune

crumbleIngrediente:crusta:

  • 100 de grame de unt
  • 150 de grame de faina
  • 1 lingura cu varf de fulgi de ovaz natur
  • vanilie
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri cu varf de zahar brun

compozitia de fructe:

  • 500g prune, taiate in bucati potrivite
  • 3 linguri cu varf de zahar brun
  • 1 lingura cu vaf de amidon alimentar din porumb

Fructele se aseaza intr-un castron si se adauga peste ele amidonul si cele 3 linguri de zahar brun. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se pregateste fie o tava, fie vase individuale care se ung cu putin unt. Faina, fulgii de ovaz, vanilia, sarea si zaharul brun (4 linguri) se pun intr-un castron. Se adauga untul rece, taiat in bucatele, si se omogenizeaza in ingredientele uscate pana cand capata aspectul caracteristic de firimituri.

Se aseaza fructele in tava, peste care se adauga compozitia de faina si unt. Se lasa la cuptor la 190 de grade Celsius timp de 35-40 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *