Crema de lamaie sau lemon curd

Crema de lamaie
Este o crema care se poate folosi in foarte multe preparate, ca de exemplu: tarte, biscuiti, glazuri de prajituri, cheesecake si lista poate continua. Am mai incercat aceasta crema acum un an si mi-a iesit destul de acra asa ca am abandonat sa o mai fac. In ultima vreme am citit pe tot felul de bloguri despre aceasta reteta si era foarte apreciata, asa ca m-am gandit sa-i mai dau o sansa.
A iesit foarte buna, nici prea acra dar nici prea dulce, tocmai buna de servit cu niste biscuiti digestivi.

Pentru crema am folosit:
coaja rasa de la 4 lamai
100ml suc de lamaie
200g zahar
4 oua
4 galbenusuri
180g unt, taiat in cuburi(90g la inceput si 90g la sfarsit)

Crema de lamaie
Se pun pe foc intr-o cratita toate ingredientele, mai putin 90g de unt, care se adauga la sfarsit dupa ce se stinge focul. Se amesteca cu un tel pentru a nu se lipi si se tine pe foc pana cand se ingroasa compozitia.
Se ia cratita de pe foc si se adauga restul de unt. Se lasa sa se raceasca si se serveste in diverse combinatii.
Eu am pus compozitia in pahare, peste care am rupt cativa biscuiti digestivi.
Crema de lamaie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *