Chifle cu seminte

chifle
Am fost in Ikea sa imi iau mobila pentru noul meu birou si nu m-am putut abtine sa nu rasfoiesc si cateva carti de food. Astfel, am dat peste aceasta reteta, pe care am incercat-o si pe care o tot repet de ceva timp.
chifle
Cautam de mai mult timp o reteta pentru a face chifle in casa, care sa fie usor de facut si la care pot adauga ce seminte vreau. De asemenea, m-am uitat la retete care nu se fac cu maia, ci cu drojdie proaspata. Ultima oara cand am vrut sa fac paine cu maia nu mi-a iesit asa ca am trecut-o undeva pe lista de “to do” pana o sa imi fac curaj sa o mai incerc.
chifle
chifle
chifle

Pentru 10 chifle, se folosesc urmatoarele ingrediente:
8g drojdie proaspata
400 ml apa calduta
150g iaurt
25g ulei
500g faina
10g sare

Pentru uns:
1 galbenus de ou amestecat cu 1/2 lingurita de apa
seminte de in, dovleac, mac, etc

Se dizolva drojdia in apa calduta. Intr-un castron mare, se pune faina, se face o adancitura in mijloc si se adauga celelalte ingrediente. La sfarsit, se adauga drojdia dizolvata.
Se amesteca rapid si se obtine un aluat putin mai lichid. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit aproximativ 2h intr-un loc ferit de curenti de aer.
Dupa ce s-a dospit, cu ajutorul unei linguri mari se fac 10 chifle, care se pun in tava, pe hartia de copt. La sfarsit, se ung chiflele cu galbenus si se presara semintele. Se mai lasa in tava la dospit inca 30 de minute.

Se incalzeste bine cuptorul la 220 C, apoi se coc chiflele pentru 15min pana devin aurii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *