Chec de morcovi

chec de morcoviIngrediente
sucul si coaja rasa de la 1 portocala
50g de stafide, lasate la hidratat in rom
150ml ulei de floarea-soarelui, plus extra pentru uns
2 ouă
140g de zahar brun fin
85g de făină integrală
1 linguriţă praf de copt
2 linguri mix de condimente(se caramelizeaza nuci cu zahar brun si putina scortisoara)
2 lingurite de scortisoara macinata
1 lingurita bicarbonat de sodiu
140g de morcovi, dati pe razatoarea mare
3 linguri mascarpone pentru glazura
fistic macinat pentru decorchec de morcovi

Se incalzeste cuptorul la 180° C si se pune hartie de copt intr-o forma de chec. Se amesteca uleiul cu ouale. Separat, se amesteca faina, zaharul, condimentele, scortisoara si bicarbonatul. Se pun stafidele cu zeama de la portocala, morcovii, nucile si compozitia de oua cu ulei peste ingredientele uscate. Se amestecă totul cu ajutorul unei linguri de lemn.

Se toarna amestecul in tava si se lasa aproximativ 40-45min. Dupa ce s-a racit, se orneaza cu mascarpone si putin fistic.chec de morcovi

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *