Cassata cu capsuni

micaPentru ca este sezonul capsunilor, am zis ca trebuie sa incerc o reteta care sa fie in ton cu vremea de afara si cu starea mea de “vacanta de vara”. Este un preparat sicilian, simplu de facut si cu un gust minunat.

Ingrediente
Pentru blat
5 oua
6 linguri de zahar
1 praf de sare
6 linguri de faina
esenta de capsuni
6 linguri dulceata de capsuni

Pentru umplutura
100g mix de fructe confiate
50g de ciocolata neagra, tocata
500g ricotta
140g zahar fin
75ml frisca, batuta pana devine ferma

Pentru decor
2 maini de capsuni
fulgi de migdale

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu zaharul si cu un praf de sare. Cand s-a intarit, se adauga treptat faina si esenta de capsuni. Se toarna amestecul intr-o forma de tort sau de chec si se baga la cuptor la 200 grade.
Cand este gata, se lasa sa se raceasca, dupa care se taie pe jumatate. Se unge fiecare parte cu dulceata de capsuni(in special cu sirop). Pentru ca am cumparat mai multe capsuni am facut si dulceata, astfel incat am avut sirop proaspat si cald.

Pentru umplutura, intr-un bol, se freaca ricotta cu zaharul, apoi se incorporeaza ciocolata, frisca si fructele confiate. Se aseaza primul blat(cu partea unsa in sus) peste care se adauga umplutura, se niveleaza, apoi se aseaza deasupra al doilea blat si se preseaza usor. Se da la frigider cel putin o ora.

Se scoate pe un platou si se orneaza cu frisca, bucati de capsuni si fulgi de migdale.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *