Burger vegetarian inspirat de BurgerFest

burger vegetarian

In weekend am fost la BurgerFest unde am testat un mirrorless Fujifilm X-E2+ XF 18-55. Acesta s-a comportat impecabil si de aceea am zis ca trebuie sa fac o sesiune de shooting si acasa.

Dupa toata aceasta experienta, inspirata de noi retete si cu pofta de burgeri, am incercat si unul homemade.

burger vegetarian

Am ales o reteta vegetariana, care contine chiftele din naut, fara ou, iar elementul nou pe care l-am adaugat a fost dulceata de ceapa rosie. Aceasta combinatie am incercat-o la BurgerFest. Contrastul de dulce-sarat da o nota aparte acestui preparat.

burger vegetarian

burger vegetarian

burger vegetarian

 

Ingrediente chiftele:
500 g naut fiert
1 lingura mustar
2 felii paine
1 ceapa mica
2-3 catei usturoi
10-15 fire patrunjel
sare , piper
chifle
Sos de smantana 
3 linguri de smantana
o lingurita de ulei
2 catei de usturoi zdrobiti
Ingrediente burger
dulceata ceapa rosie
2-3 felii de rosii
salata verde (eu am pus valeriana)
Pentru inceput, se pregatesc chiftelele. Se pun ingredientele intr-un blender si se mixeaza. Este foarte important sa adaugam mustar, pentru ca reteta nu contine ou, iar mustarul este liantul intre ingrediente.
Din aceasta compozitie se modeleaza 6 chiftele. Se incinge bine tigaia, se adauga putin ulei si se prajesc.
Se asambleaza burgerii cu ce ingrediente aveti chef 🙂 Se taie chifla in doua, se pune putina dulceata de ceapa rosie, apoi salata, chifteaua, rosiile si sosurile. Eu am adaugat si sos de rosii.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *