Burger vegetarian de sfecla rosie si quinoa, cu sos de iaurt

Aveam pe lista aceasta reteta de burger pe care trebuia sa o incerc, asa ca mi-am gasit putin timp pentru a o face.

Ingrediente

Pentru burger
1 sfecla rosie mica
50 g quinoa
100 g linte din conserva
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
1 ou
5 chifle

Pentru sos
100 ml iaurt grecesc
1 catel de usturoi
sucul de la jumatate de lamaie
sare si piper proaspat macinat

Pentru umplutura
rosii cherry
castraveti acrii
salata verde

Pentru burger
1 sfecla rosie mica
50 g quinoa
100 g linte din conserva
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
1 ou
5 chifle

Pentru sos
100 ml iaurt grecesc
1 catel de usturoi
sucul de la jumatate de lamaie
sare si piper proaspat macinat

Pentru umplutura
rosii cherry
castraveti acrii
salata verde

Se fierbe quinoa si se lasa la scurs. Se taie fin ceapa, se zdrobeste usturoiul, se rade sfecla(se scurge bine de apa) si se amesteca intr-un castron cu lintea, quinoa si oul. Se adauga sare si piper, si se formeaza burgeri de marimea chiflei in care urmeaza sa fie serviti. Se incalzeste cuptorul la 170 grade, se pune hartie de copt in tava si se aseaza chiftelele. Se lasa la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Consistenta chiftelelor nu este la fel de legata ca cea de falafel, dar se pot manevra si in acest fel.

Se amesteca ingredientele pentru sos si se asambleaza burgerii, la care se adauga salata verde, cateva felii de rosii cherry si castraveti acrii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *