Budinca de dovlecei si rosii

budinca dovlecei si rosii
In ultimele doua luni am incercat sa reduc destul de mult consumul de carne, astfel incat am adunat foarte multe retete gustoase si fara carne 🙂
Am descoperit legumele la cuptor pe foaie de copt (pentru a nu folosi ulei) cu branza de capra, sare si piper. Sunt delicioase si pot fi facute oricand in timpul saptamanii, deoarece dureaza putin.

Pentru budinca de dovlecei si rosii am folosit urmatoarele ingrediente:
– paine graham cat sa punem un strat in tava
– 1 dovlecel
– 5 oua
– 1 cana lapte
– sare si piper
– 1 cub unt
– 2 rosii mari
– coriandru
– ulei de masline
– 170 g cascaval ras
– 5 catei de usturoi

In prima faza, se bat ouale cu laptele, sarea si piperul. Aceasta compozitie se toarna peste painea care a fost asezata in tava (un singur strat). Peste, asezam rondele de dovlecei si rosii. Asezonam si punem la cuptor pentru 30 de min.
La sfarsit adaugam cascavalul si usturoiul si mai lasam la cuptor inca 10 min.

budinca dovlecei si rosii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *