Briose cu morcovi

briose cu morcovi

Am descoperit ca morcovii si instaxul se potrivesc de minune. M-am jucat de curand cu noua jucarie, un Fujifilm Instax, si mi-am dat seama ca este o modalitate foarte buna de a te relaxa si de a fi creativ.

Pentru briosele cu morcovi, am schimbat putin reteta clasica si am inlocuit o parte din faina alba cu faina integrala. Astfel, am adaugat brioselor mai multi nutrienti si fibre si o aroma placuta de nuca. Pentru o varianta mai exotica, se pot inlocui nucile si stafidele cu fulgi de cocos neindulciti si cu bucati de ananas deshidratat.

briose cu morcovi briose3

Ingrediente:
155g faina alba
105g faina integrala
bicarbonat de sodiu – 1/2 lingurita
praf de copt – 1/2 lingurita
sare – 1/4 lingurita
2 oua
150g unt
105g zahar
280g morcovi dati pe razatoare
125ml lapte
30g nuca macinata
45g stafide aurii

Se incinge cuptorul la 190 de grade si se pun forme din hartie in tava de briose.
Intr-un bol se amesteca cele doua tipuri de faina, bicarbonatul de sodiu si sarea.
In alt bol se amesteca ouale, untul si zaharul. Apoi, se incorporeaza morcovii. Se pune amestecul uscat si laptele si se amesteca. La sfarsit se pun nucile si stafidele.

briose5

Cu ajutorul unei linguri de inghetata se pune aluat in forme, umplandu-le cam 3/4. Se coc briosele aproximativ 20-25min.

briose4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *