Biscuiti de casa cu lamaie

Biscuiti de casa cu lamaieCe faci cand ai o tava pentru biscuti si lamai? Faci biscuti de casa! Am gasit cea mai simpla reteta de biscuiti cu lamaie si sunt foarte bucuroasa ca au iesit extrem de aromati si de fragezi. Imi place sa folosesc coaja de lamaie in preparate pentru ca ofera o aroma deosebita si imi aduce aminte de mirosul florii de lamai. Este cel mai tare miros ever 🙂

Aluatul pentru biscuiti se face in maxim 10 minute, se lasa la rece 2 ore, iar biscuitii se coc in 10-12 minute.

Biscuiti de casa cu lamaie

Biscuiti de casa cu lamaie

Biscuiti de casa cu lamaie

Ingrediente:
125g unt la temperatura camerei
100g zahar pudra
1 ou
200g faina cernuta
1/4 lingurita de bicarbonat
scortisoara, vanilie
coaja de la 3 limes sau lamai
un praf de sare
zahar brun (se presara peste biscuti cand se dau la cuptor)

Se bate zaharul pudra cu untul, iar dupa 4-5 minute se adauga oul. Dupa ce se obtine un amestec cremos, se adauga aromele (coaja de lamaie rasa, vanilia). Intr-un vas separat, se amesteca faina cu bicarbonatul, sarea si scortisoara. Se adauga ingredientele uscate peste cele umede si se amesteca pana cand se formeaza o bila de aluat. Se da la frigider pentru 2 ore.

Dupa 2 ore, se presara faina si se intinde aluatul (eu am format bile pe care le-am modelat cu mana). Se aseaza biscuitii in tava si se dau la cuptor (180 C) pentru 10-12 minute.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *